Officiele start SchulHulpMaatje Den Haag

IMG 2968

"SchuldHulpMaatje Den Haag kijkt terug op een fantastische openingsbijeenkomst, die afgelopen woensdagmiddag 17 september 2014 plaatsvond in de Vicentius Hof, Den Haag. Hier zullen o.a. de inloopspreekuren voor de cliënten worden georganiseerd. SchuldHulpMaatje Den Haag presenteert zich vanaf vandaag in de media, via internet (www.schuldhulpmaatjedenhaag.nl) en brievenbusreclame en op markten, festivals en beurzen.


Er waren veel verschillende gasten uitgenodigd, waaronder wethouder Rabin Baldewsingh. Tevens waren er gastsprekers vanuit SchuldHulpMaatje Delft aanwezig, waaronder een hulpvrager en een maatje. Zij deelden hun ervaringen met ons en benadrukten het belang van SchuldHulpMaatje. Carel Romijn (voorzitter) benadrukten nogmaals dat het zo ontzettend belangrijk is om je medemens te helpen en moedigde alle aanwezigen aan, om in zijn of haar omgeving 'maatje worden' te promoten.


IMG 3041James van Velzen (projectleider) bedankte alle partijen die de start van SchuldHulpMaatje Den Haag mogelijk hebben gemaakt. Een organisatie die er naar streeft uiteindelijk groot genoeg te zijn om zo veel mogelijk Hagenaars te helpen die in financiële nood verkeren.


Rabin Baldewsingh sprak zijn waardering en steun uit voor SchuldHulpMaatje Den Haag. Hij gaf daarbij aan, dat de komende periode in het teken zal staan om zo veel mogelijk mensen in Den Haag te helpen zelfredzaam te kunnen zijn en waar nodig te ontsnappen aan armoede en aan schulden. De komende 4 jaar zal dit ook een van de hoogste prioriteiten van het nieuwe college zijn. Daarvoor zal vanuit de gemeente ieder jaar een bedrag extra te besteden zijn.


SchuldHulpMaatje Den Haag voelt zich van alle kanten gesteund en staat in de startblokken om zo veel mogelijk maatjes te gaan werven en op te leiden'.

 IMG 3000IMG 3011IMG 3032IMG 3035