Monique Rog nieuwe projectleider Wijkgericht Werken

Geplaatst op september 28, 2021

Een pilot begeleiden voor Schuldhulpmaatje? Wat een mooie opdracht! Dat was mijn reactie op deze vacature. En ik ben blij dat Elmar mij het project Wijkgericht Werken heeft toevertrouwd. Mijn naam is Monique Rog – Vermulst, getrouwd met jeugdliefde Mark en samen hebben wij 3 kinderen, waarvan twee studeren en de jongste haar laatste jaar op de basisschool is ingegaan.

Ik ben geboren en getogen Haagse met indische roots. Opgegroeid in de Dreven en Nieuw Waldeck, woon ik nu in Madestein. Ons gezin is sinds mei uitgebreid met pup Pepper, een border terrier, die ons helpt met de vereiste dagelijkse beweging en daarvoor gaan we graag even naar het strand. Ik houd van indisch eten en snacks, goede koffie en chocola en ik lees graag, maar te weinig.

Monique Rog

Sinds 2016 ben ik werkzaam in de filantropische sector; eerst als vrijwilliger en later als projectcoördinator bij Stichting Present Den Haag, eveneens een vrijwilligersorganisatie. In 2018 heb ik aan de Vrije Universiteit Amsterdam een opleiding gevolgd speciaal gericht op deze sector. Nu we het gewone leven weer grotendeels kunnen oppakken, heb ik er ontzettend veel zin in om aan de slag te gaan voor Schuldhulpmaatje.

Ik heb al kennis gemaakt met een aantal vrijwilligers; vaak goed opgeleide mensen met, hoe kan het ook anders, gevoel voor cijfers en structuur. Ik vind het bijzonder knap, dat zij de uitdaging aangaan om mensen te helpen stap voor stap weer overzicht te krijgen in hun leven. Geldzorgen en schulden maken de wereld van hulpvragers klein. De maatjes helpen om voorzichtig weer ruimte te scheppen samen met de hulpvrager. Dat vraagt echter ook om andere skills bij de maatjes en ik verwacht dat we met deze pilot een nieuwe structuur kunnen ontwikkelen, waarbij maatjes en hun coördinatoren elkaar hierbij kunnen helpen en motiveren.

Schuldhulpmaatje Den Haag  wil een serieuze geprekspartner zijn voor de gemeente en maatschappelijke organisaties in de strijd tegen schulden en armoede, daarom zullen we ons ook richten op het beter borgen van alle kennis en kunde die de vele hulptrajecten ons opleveren.

Kort gezegd zullen we voor het project Wijkgericht Werken binnen twee stadsdelen een wijkteam vormen, bestaande uit maatjescoördinatoren met zo’n 15-30 maatjes. Alle hulpvragers komen uit de betreffende wijk. Daarnaast organiseren we een open inloopspreekuur binnen de wijk, dat dient als een voorportaal voor een intensief traject van het maatje. Eén van de wijkteams start in Escamp. Hier hebben we namelijk al een goed lopend open inloopspreekuur. De definitieve keuze voor het andere stadsdeel volgt.

Wie wil meedoen of vragen heeft over het project, nodig ik van harte uit om contact op te nemen.

Mijn mail is: monique.rog@xs4all.nl

Ik zie er naar uit om jullie binnenkort live te ontmoeten op een bijeenkomst of op kantoor.

Monique Rog