Ben jij een Maatjescoördinator?

Geplaatst op juni 10, 2019

De vrijwilligers van Schuldhulpmaatje Den Haag zetten zich al jaren in om Hagenaars met schulden te helpen. Spreekt het jou aan om een team schuldhulpmaatjes te begeleiden? Dan schuilt er wellicht een coördinator in jou.

Wat doet een coördinator?

De coördinator begeleidt 10 vrijwilligers. Je bent een vraagbaak en een sparringpartner en geeft je maatjes feedback. Ze weten dat ze er niet alleen voorstaan. Je zorgt ervoor dat de maatjes zich thuis voelen bij Schuldhulpmaatje Den Haag. Je bent een spil binnen de organisatie want jij weet wat de maatjes nodig hebben om hun werk doen te doen en geeft dat door terwijl je ook zorgt dat de maatjes weten wat de organisatie van hen verwacht.

Wat brengt het jou?

Als sparringpartner begeleid je de maatjes in hun mooie werk dat soms ook emotioneel belastend kan zijn. Jij zorgt ervoor dat ze toegerust zijn om hun werk te doen. Je staat op wat meer afstand en kijkt mee met meerdere trajecten. Desgevraagd denk je mee over specifieke problemen. Je ondersteunt de maatjes in hun eigen ontwikkeling en maakt het mogelijk dat Hagenaars met schulden goed geholpen kunnen worden. Schuldhulpmaatje Den Haag biedt passende training zodat ook jij je verder kan ontwikkelen. Natuurlijk worden je onkosten vergoed.

Waar zijn we naar op zoek?

Je hebt affiniteit met de doelgroep en ervaring met het begeleiden van mensen. Eerder vrijwilligerswerk is een pre, maar niet noodzakelijk. Je hebt tijd beschikbaar waar nodig ook buiten je normale werktijd. Je kunt mensen stimuleren en motiveren, je bent handig met het vinden en doorgeven van informatie maar vooral wil je je inzetten om samen met de andere vrijwilligers van Schuldhulpmaatje Den Haag mensen met schulden bij te staan.