Schuldenescape spel

Geplaatst op oktober 5, 2022

Op dinsdagavond 13 september 2022 kwamen in de Engelse Kerk coördinatoren en maatjes van SchuldHulpMaatje Jong bij elkaar voor een speciale jongeren maatjesavond. Na een goed gesprek bij een broodje en een kopje soep gingen we aan de slag met de schuldenescape. Dit is een spel, waarbij je een jongere moet helpen om uit de schulden te komen.

We kregen de opdracht om een maandbegroting te maken en puzzels van schulden te inventariseren en op te lossen. De oplossingen leidden uiteindelijk tot twee driecijferige codes, waarmee we een koffer van opa konden openen. De inhoud van de koffer bood de oplossing voor de problemen.

Helaas was de eigenaar van de koffer, een jonge man, gevlucht voor zijn problemen en was het aan ons de taak om in drie groepjes van vier de puzzels op te lossen. Hiervoor hadden we 45 minuten de tijd. Twee teams slaagden erin om op tijd de koffer te openen. In deze koffer zat naast geld een doosje met kaarten over diverse onderwerpen waarover je met jongeren in gesprek kan gaan.

Samen met de cursusleider en tevens de ontwikkelaar van het spel John Wildenberg gingen ook onze maatjes in gesprek en leerden we over de gevaren van geldezels, online games en de verleidingen van tiktok.

Al met al was het een leuke leerzame avond, waarbij we in een ontspannen sfeer elkaar weer ontmoet hebben en ruimte hadden om ervaringen uit te wisselen.