Hoe blijf je financieel gezond?

Geplaatst op augustus 21, 2023

Graag stellen wij onszelf voor:

Wij zijn het team Financieel Gezond van de dienst sociale zaken en werkgelegenheid van de gemeente Den Haag.

Onze missie is alle Hagenaars financieel gezond te maken of te houden.

Dit doen wij in ons werk door het geven van trainingen, workshops en voorlichting op het gebied van geld en post & administratie in de stad Den Haag. Wij hebben een regulier aanbod op het Stadsdeelkantoor Leyweg, zie  www.denhaag.nl/financieelgezond.

Tevens werken wij graag in de stad op diverse locaties, daar waar groepen mensen zijn met vragen over geld. Denk hierbij aan buurthuizen, scholen, wijkcentra, bibliotheken, moskeeën etc. De trainingen en workshops worden altijd in overleg op maat gemaakt.

Daarnaast trainen wij vrijwilligers en zorgprofessionals die werken met (kwetsbare) doelgroepen met financiële zorgen. In deze trainingen bieden wij handvatten om hun doelgroep met financiële problemen goed te kunnen begeleiden. Al een aantal jaren hebben wij een fijne samenwerking met de budgetmaatjes in Den Haag. Alle nieuw aangenomen maatjes komen bij ons de training Financiële Hulpverlening volgen. Naast kennisoverdracht, praktijkvoorbeelden en gesprekstechnieken, wordt er ook flink genetwerkt met andere organisaties uit de stad die aanwezig zijn.

Trainingsaanbod

Ben jij vrijwilliger dan heeft het team Financieel Gezond twee trainingen in huis die je handvatten bieden om het werk makkelijker te maken:

•             Training Financiële hulpverlening

•             Training Beter motiveren dan adviseren

Zie jij, of begeleid jij inwoners met vragen over geld, kijk dan samen of één van onderstaande trainingen een steuntje in de rug zou kunnen zijn:

•             Training Weet wat je besteedt

•             Training Financieel sterk

•             Workshop Uw zorgverzekering en het eigen risico

•             Workshop Goed eten voor weinig geld

•             Workshop Post, e-mail en administratie

•             Voor aanbod voor jongeren 17 t/m 27 jaar, overleg met onze planner.

De missie wordt een succes als wij het samen doen!