Onze collega-organisatie ‘Over Rood’ zoekt vrijwilligers

Geplaatst op november 15, 2023

Over Rood is een organisatie die kleine ondernemers (meestal zzp’ers) met financiële problemen ondersteunt. Harm Teuben van Over Rood schreef al eens een Expertblog voor SchuldHulpMaatje over ZZP’ers met schulden. Over Rood is een landelijke organisatie met 14 vestigingen. Heb jij affiniteit met ondernemers en zou je graag kleine ondernemers willen begeleiden/ondersteunen en ze begeleiden naar een financieel gezonde toekomst?

Over Rood zoekt twee soorten vrijwilligers:

  • trajectmanagers die het hele traject begeleiden
  • vrijwilligers die zaken op financieel-administratief gebied oppakken

Vestiging Den Haag bestrijkt de regio Den Haag en omgeving.

Als je bij Over Rood aan de slag gaat krijg je een interne opleiding van drie dagen. Verder zorgen we voor goede begeleiding en leer je veel zaken in de praktijk.

Over Rood zoekt mensen die zich betrokken voelen bij ondernemers en empathie hebben voor de moeilijke situatie waar ondernemers vaak in verkeren.

Hieronder nog wat meer informatie over de twee vacatures:

Trajectmanager
Je begeleidt zzp’ers in het doorlopen van een traject binnen Over Rood. De doelstelling van ieder traject is dat de cliënt zelf aan de slag kan om zijn problemen op te lossen en te werken aan een financieel gezonde toekomst. Als trajectmanager deel je je kennis en ervaring met je cliënt en help je hem structuur en overzicht te krijgen. Je helpt lastige keuzes te maken. Je fungeert als sparringpartner. Brengt je kennis en kunde in en biedt een luisterend oor.

Gemiddeld zul je 5 tot 10 cliënten per jaar begeleiden met een tijdbesteding van minimaal 4 uur per week. Het betreft een onbetaalde functie, onkosten worden vergoed. Je rapporteert aan de vestigingsmanager.

Meer informatie

Financieel administratief medewerker
Als financieel administratief medewerker ondersteun je de cliënten van de trajectmanager om de administratie op orde te brengen. Je geeft deze ondernemers overzicht en inzicht in hun administratie en eventuele schulden. Waar nodig heb je contact met de boekhouder, schuldeisers, curatoren en/of de belastingdienst.
Je hebt kennis van financiën, administraties en verschillende belastingsoorten voor ondernemers.

Meer informatie

Mocht dit je interesse gewekt hebben dan kun je contact opnemen met Robert Vuisting (vestigingsmanager Den Haag) voor meer informatie en/of een afspraak. Dit kan op tel. no. 06-54 61 18 27 of via e-mail: robert@overrood.nl.