SchuldHulpMaatje worden, iets voor jou?

Geplaatst op april 25, 2022

Schulden hebben een enorme impact. Als vrijwilliger bij SchuldHulpMaatje Den Haag kun je het verschil maken in iemands leven die het daardoor niet meer ziet zitten. Je geeft iemand weer hoop dat het goed kan komen. Dat lucht op en maakt dat iemand weer beter na kan denken.

Hoe je dat doet?
Je brengt overzicht in de inkomsten en uitgaven en de onbetaalde rekeningen. Daarna maak je
samen een plan voor een oplossing. Maar zeker zo belangrijk is dat je er voor iemand wilt zijn.
Persoonlijke aandacht en luisteren naar iemands sores, dat alleen al betekent heel veel.

Onze maatjes krijgen allerlei trainingen.

“Ik heb er nooit spijt van gehad om mij aan te sluiten als vrijwilliger bij SchuldHulpMaatje Den Haag. De organisatie is aangesloten bij de landelijke SchuldHulpMaatjes. Iedere vrijwilliger krijgt een 3-daagse basistraining en aanvullend zijn er trainingen over bijvoorbeeld omgaan met psychische problemen of laaggeletterdheid. Ik hoop ook mede Hagenaars over te halen iets te doen: “Den Haag heeft u nodig!”, aldus maatje Heleen Rijkens.

In 2022 starten er in mei, september en november basistrainingen voor nieuwe maatjes. Bekijk de opleidingsdagen.
Lees ook

Wat doe je als maatje?

Aanmelden als maatje