Word maatje… tram, advertenties en ansichtkaarten

Geplaatst op december 19, 2022

De stoepborden van SchuldHulpMaatje! Wie kent ze niet?

Ik denk dat ieder maatje die meneer wel kent, met zijn armen over elkaar geslagen in afwachting van al die nieuwe maatjes… Deze actie heeft al veel nieuwe aanmeldingen voor onze maatjes-opleiding opgeleverd.

Nieuwe acties

Toch hebben we nagedacht om dit mooie vrijwilligerswerk ook op een andere manier bij mensen onder de aandacht te brengen. En daarom hebben we een aantal nieuwe wervingsacties opgezet:

Word maatje – Advertenties in Den Haag Centraal

Misschien heb je er al één gezien? We plaatsen in de maand december 2022 drie advertenties in Den Haag Centraal. Iedere advertentie heeft een ander accent en is gekoppeld via een QR-code aan een bijhorende page op de SchuldHulpMaatje website met informatie over het vrijwilligerswerk als respectievelijk maatje, coördinator of buurtmaatje.

Met deze actie willen we ook mensen aanspreken die zich willen inzetten als coördinator of als buurtmaatje. Net zo betrokken bij het op weg helpen naar een schuldenvrij leven, maar met andere capaciteiten en in een andere rol. Niet ieder maatje is immers geschikt als coördinator en niet ieder maatje is geschikt of beschikbaar als buurtmaatje. Bij het opzetten van wijkteams zijn bijvoorbeeld maatjes nodig als kwartiermaker, als gastheer of gastvrouw. En dat vraagt weer om andere capaciteiten, inzet én beschikbaarheid.

Wat is jouw goede voornemen? – Ansichtkaart

Bij de andere manier kun je als maatje helpen. Er zijn fantastische kaartjes ontworpen met een uitnodiging om goede voornemens om te zetten in actie en wel als maatje!

Deze kaartjes willen we verspreiden binnen buurten, organisaties, sportverenigingen, kerken, noem maar op. Heb je een idee waar je potentiële maatjes kunt bereiken? Laat het ons weten of kom kaarten ophalen bij ons kantoor om ze uit te delen of in de brievenbus te stoppen.

Pensioen – Ansichtkaart

We hebben ook een kaart speciaal bedoeld voor wanneer het pensioen nadert …

Deze vrolijke kaart wijst op de mogelijkheid om als maatje zinvol actief te blijven. We horen het graag als je een idee hebt waar we deze kaartjes kunnen uitdelen. En heb je wellicht een familielid, vriend, buur of (oud-) collega in het vizier als potentieel maatje voor wie het pensioen aanstaande is? Haal kaarten op bij het kantoor van SchuldHulpMaatje of vraag ernaar als je er bent!

Word SchuldHulpMaatje – Tram
Als klap op de vuurpijl kunnen we ook melden dat er met ingang van 2 januari 2023 een SchuldHulpMaatje tram gaat rondrijden in Den Haag om nieuwe maatjes te werven. 

Omdat we blij zijn dat we op deze mooie manier kunnen werven, hebben we een ludieke actie:

Ben jij de eerste die onze tram spot en zichzelf met deze tram weet te fotograferen?

Dan mag je deze foto voor 31 januari naar ons mailen. Het mailadres is projectcoördinator@schuldhulpmaatjedenhaag.nl

Voor de mooiste inzending hebben we een leuke verrassing. Op 1 februari 2023 maken we de winnaar bekend. De winnaar krijgt de uitslag via de e-mail en we maken de uitslag ook bekend via onze Facebook en LinkedIn-pagina.

Lees meer